top of page
paperi3 copy.1.png

Hei, kaikki te taikasielut!

 

Minä olen Sointu! Hauskaa, että halusit tutustua minuun sekä keijujen elämään. Me keijut olemme sulokasta ja omaperäistä kansaa, mutta joskus vähän varovaista sorttia. Asun Sumukylässä, se on aivan Usvakankaan metsän eteläreunalla, mutta toisaalta hyvin paljon myös yläilmoissa. Siellä paistaa aurinko ihan aina, eikä pimeän varjo koskaan lankea vihreiden kotilatvustojemme ylle. Vaikka joskus siellä kyllä sataa ja ukkostaa. Ainiin ja pimeäkin tulee aina öisin. Hups.

 

 

Olen luonnoltani hyvinkin vilkas ja oikein innokas tutustumaan uusiin olentoihin. Ehkä se paljastaa jonkin epäkeijumaisen piirteen minussa. Ja omituista minussa on myös se, että paras ystäväni on noita (huomautus: se on salaisuus!!!).

Olen vasta 123-vuotias, eivätkä siipeni ole vielä kasvaneet tarpeeksi, jotta pääsisin lennellen eri paikkoihin. Se ei minua toisaalta haittaa, sillä pystyn runsailla puheenlahjoillani ylipuhumaan esimerkiksi yksisarvisen hevosen viemään minut sinne minne milloinkin haluan. Vaikka yleensä kanssani kulkee Samu, oma ihana hevosystäväni.

 

 

Olen erityisen taitava keittelemään liemiä ja rohtoja, hunajahuttu kuuluu bravuureihini. Iltaisin väläytän Sumukylässä asuville tulikärpäsille veikeän hymyn, ja ne lennättävät minut puun latvaan nukkumaan. Voimme jutella kaikista näistä seikoista kun tapaamme! Muista tarkkailla metsikköjä, saatan vilkuttaa sinulle puun oksalta!

 

 

Nimi: Sointu

Ikä: 123 vuotta

Lemmikkieläimet: Heppa nimeltänsä

Sammalmetsän Samettiturpa,  kutsumanimeltään Samu

Erityistaidot: hevoskuiskaus, rohdot ja liemet, sinisilmäisyys

bottom of page