top of page

TAIKAMAAILMAN RAJAT AVAUTUVAT

14.12.2015

 

 

Vuosisatojen eristäytymisen jälkeen taikamaailmamme rajat ovat suuressa muutoksessa. Rohkeiden nuorten pioneerien on havaittu jälleen rakentavan siltaa ihmisten maailmaan. Nyt myös taikamaailman maagisin yhtye Sointu & Ruska-Ruua sekä Mystiset Peikot ovat ilmoittaneet pistäytyvänsä ihmisten ilmoilla Seinäjoella la 19.3.2016 kertomassa tarinoitaan seikkailuistaan Valtikkametsästä.

 

Kuten tiedätte, Valtikkametsä on taikamaailman vanhin metsäalue, jossa asustaa paljon muinaisia ja erikoisia kasveja ja olentoja, jotka rakastavat omaa rauhaa. Valtikkametsän valtiaan, Puu-Ukon, elinvoima pitää koko Valtikkametsän rehevänä ja ulkopuoliset loitolla. Toimituksemme saamien hälyttävien tulisähkevihjeiden mukaan Valtikkametsää on kuitenkin riivannut kasaantuvien ongelmien vyyhti: Sen rajoilla on nähty toistuvasti mesilusia tekemässä kolttosia, sen itäosassa roihusi hurja metsäpalo ja sen etelälaita on jätteiden vallassa. Sointu ja Ruska-Ruua on myös nähty juoksevan ristiin rastiin Valtikkametsää...

Mitä Valtikkametsässä oikein tapahtuu? Onko Puu-Ukko kunnossa? Miten Sointu ja Ruska-Ruua liittyvät asiaan?

 

Ukkonen seuraa tilannetta tarkasti ja raportoi uusista käänteistä salamana. 

 

U.S.Y

Päätoimittaja 

 

Lue taikamaailman jännittävimmät, uskomattomimmat ja ehdottomasti ajankohtaisimmat uutiset ensimmäisenä UKKOSESTA.

 

Legendaarinen päätoimittaja Ukko S. Ylijumala raportoi kaiken ensimmäisenä tapahtumapaikalta. Hän haistaa uutisen maagisella vaistollaan ja saapuu paikalle salamana. Ukolta ei pysy salassa mikään!Ei edes peikon pieni haukisaalis.

VIIKON MYSTEERI

12.12.2015

 

Havaittu Mesiveden rannalla outo ja epäilyttävä parivaljakko. Tuntematon noin 155-senttinen keiju sekä tuntematon mustiin pukeutunut punahiuksinen noita on havaittu kävelemässä yhteistuumin Mesiveden rannalla hevosia taluttaen kohti pahamaineista Hopeasuota. Kaksikon nähtiin keskustelevan epäilyttävän ystävällisessä hengessä keskenään. Onko kyseessä lumous, huijaus vai synkkä salaisuus?

Noitien ja keijujen ei tiedetä pitäneen minkäänlaista yhteyttä toisiinsa sitten vuoden 1648, joilloin kuuluisa "Mehiläislaakson valtaus" tapahtui. Tuolloin noitien iskujoukko kaappasi Keijujen hallitseman Mehiläislaakson kaikki hunajat, vaatien niitä palkkioksi keijuille tarjoamastaan suojelusta ihmisiltä. Keijuilla kesti 30 vuotta hauduttaa uusi taikahunajasato ja valmistaa taas kuuluisaa hunajahuttuaan. Tämän jälkeen keijut kehittivät omat hämäytystaikansa, eikä heidän kylään enää voi löytää muut kuin niiden asukkaat.

 

Tämä tapaus joka tapauksessa katkaisi lopullisesti näiden kahden rodun välit. Siksi kaipaammekin kipeästi vihjeitänne. Keitä nämä tuntemattomat ovat?

 Ilmoita kaikki havainnot Ukko S. Ylijumalalle tavalliseen tapaan tulisähkeenä.

 

U.S.Y

Päätoimittaja

 

Seikkailu huipentuu Karvajalkakarkeloihin, jossa hurjan hauskasta musiikkimeiningistä vastaavat Sointu & Ruska-Ruua sekä Mystiset Peikot.

Sointu & Ruska-Ruua sekä heidän karvainen orkesterinsa Mystiset Peikot odottavat juuri Sinua Toiskan tilalle Ilmajoelle kahtena sunnuntaina 19.8. ja 26.8.2018. Ilmoittautuminen seikkailuradalle alkaa klo 12.00 Toiskan tilan pihassa, osallistujamaksu 5€/ seikkailija (aikuinen / tohorittaja veloituksetta). Maksu koskee ainoastaan seikkailuradalle osallistujia, ohjelmanumerot pihapiirissä ovat ilmaisia kaikelle kansalle! Seikkailuradan suositusikäraja 5v.

 

Seikkailuradalle lähdetään Toiskan pihapiiristä noin 10 hengen ryhmissä 10-15 minuutin välein. Mukaan mahtuu max 90 seikkailijaa / päivä. Seikkailu päättyy konserttiin metsän siimeksessä. Varaa mukaan seikkailuun soveltuvat ulkoiluvarusteet, metsään soveltuvat jalkineet, rohkean sydämen ja vallattoman mielen! 

 

Mukana seikkailun tuoksinassa myös Toiskan tilan eläimet ja henkilökunta sekä Etelä-Pohjanmaan Estradi ry. Ohjelmassa Toiskan pihassa on kaikenlaista mukavaa puuhastelua, muun muassa kärryajelua sekä talutusratsastusta, makkaranpaistoa ja virvokkeita. Tervetuloa!

U.S.Y

Päätoimittaja 

 

HUIKEA SEIKKAILU SEINÄJOELLA

13.2.2016

 

Taas kuuluu taikamaailmasta kummia huhuja... 

 

Se eriskummallinen parivaljakko, Sointu-keiju sekä noita nimeltään Ruska-Ruua, ovat jälleen ajautuneet seikkailun pyörteeseen. Retkellään legendaariseen Valtikkametsään he saavat tietää, että koko mantu on vaarassa tuhoutua ellei metsän valtijasta paranneta varjelusloitsulla, jonka ohjeet ovat vain yhdessä loitsukirjassa. Loitsukirja on kadonnut satoja vuosia sitten ties minne.

 

Edessä on seikkailu!

 

Mitenkähän tässä käy? Se selviää esityksessä:

SOINTU & RUSKA-RUUA: VALTIKKAMETSÄN VARJELUS

 

Mukana taikamaailman svengaavin bändi Mystiset Peikot. 

 

Esitykset:

Lauantaina 19.3.2016 klo 13.00 ja klo 17.00 

Seinäjoen Nuorisokeskuksella (Puskantie 3)

Esityksen suositusalaikäraja on 5 vuotta. Kesto noin 50 min.

 

Liput: 

10€ Peruslippu

30€ Perhelippu (2 lasta, 2 aikuista)

Lippuvaraukset: sointujaruskaruua@gmail.com

 

U.S.Y

Päätoimittaja 

 

_IMG7005-min_edited.jpg

KOE VALTIKKAMETSÄSEIKKAILU ILMAJOELLA!

10.8.2018

Huomio, huomio, kaikki pienet ja keskikokoiset, miksei suuremmatkin seikkailijat! Taas kuuluu taikamaailmasta kummia!

 

Koko taikaverhon takaista maailmaa kohahduttanut ystäväkaksikko Sointu-keiju sekä Ruska-Ruua-noita ovat jälleen ajautumassa seikkailun pyörteisiin! Retkellään legendaariseen Valtikkametsään heille valkenee, että tuo tavallinen, rauhaisa sunnuntai ei olekaan se tavanomaisin. Valtikkametsä on joutunut ilkikurisen Mesiluden tihutöiden kohteeksi, jonka seurauksena metsän vanhimman puun, Puu-Ukon, voimat ovat vaarassa hiipua!

 

Mikäli Valtikkametsän arvoitus ei ratkea, koko metsä on suuressa vaarassa. Sointu & Ruska-Ruua eivät jää viivyttelemään, vaan laittavatkin nyt suuren kuulutuksen eetteriin! Kaikki seikkailuhenkiset avustajat mukaan huikeaan seikkailuun, nyt on aika puhaltaa yhteen hiileen sekä pelastaa Valtikkametsä ja sen asukkaat! 

bottom of page